Invigning tomtemuseet

Home >

Vädret var nästan helt perfekt vid invigningen. Helt perfekt hade det varit om det bara varit några grader kallare då hade det som kom ned uppifrån varit vitt och kallats för snö istället regn. (för större bilder klicka)

Ett tag såg det ut som väderleken skulle ha en återhållande effekt på antalet besökare.Men när väl Sjöbo ungdomsorkesterbörjade spela så samlades besökarna.
  
Åskådarna fylldes på efter handNär invigningsbandet skulle klippas var det riktigt trångt utanför museet.
  
I samband med bandklippning höll Jan Persson från Lövestads Handelsklubb ett tacktal till Bertil och Gulli för att de lyckats bevara Bertil Larssons samling, men även fyllt på den med egna tomtar. Jan överlämnade som invigningspresent en ljuslyckta.Därefter släpptes besökarna in.
  
Att museet var fullt av jultomtar var kanske ingen större överraskning för besökarna.En viss överraskning blev det däremot när man kunde konstatera att det även finns ett litet kapell inne i museet. Och ja, det går att bli vigd där inne.
  
Dagen till ära brann ett ljus i kapellet som en påminnelse om Bertil Larsson och hans gärning.Här har vi större delen av tomtarna samlande, ja inte de som ingår i samlingen utan de andra, riktiga.